Att träna rätt

Det är viktigt att man tränar rätt och att man lär sig detta från början. Det finns alltid en risk att man tränar fel eller för mycket till en början. Ska du börja träna så kan du tänka att börja försiktigt tills du blir mer vältränad. Att successivt öka är bra för din kropp och du får mer ut av träningen.

Vilken mängd träning du ska göra beror på hur pass tränad du är, som nybörjare så kanske 1 till 3 timmar i veckan till att börja med. En som träna mycket och kanske är bodybuildare tränar ungefär 15 timmar per vecka. Desto längre som du tränat så kan du pressa din kropp mer.

Du ska aldrig träna om du känner dig förkyld eller är skadad, vila och bli frisk innan du kommer igång med träningen igen. Om du har problem med rygg eller leder så kontakta Naprapatiska för konsultation och eventuell behandling. Kolla också upp när de anser att du kan börja träna igen.

När du hittat ditt sätt att träna och fått ett bra upplägg så är det bara att hålla igång, se till att vila också då det är ett sätt att orka med allt. Allt eftersom du tränar så kommer du att känna hur du orkar mer både i jobbet och i träningslokalen. Hos Styrkeprogrammet.se kan du läsa mer om att träna rätt. Så länge du tränar rätt och ser till att sköta om dig så kommer det att vara roligt att träna och du kommer att hålla i kroppen.