Börja cykla

Cykling är en riktigt bra träningsform för de allra flesta. Precis som simning så är det något som sliter betydligt mindre på kroppen än exempelvis löpning, helst om man lider av någon form av övervikt.

Det finns även många olika typer av cykling och cyklar, vilket gör att det nästan alltid går att hitta en förgrening som känns relevant och inspirerande ur ett träningsperspektiv. Någon kanske tycker det är roligast att cykla så snabbt eller långt som möjligt efter en väl-asfalterad landsväg, medans någon annan uppfylls med positiv energi av att ta sig genom en snorig och utmanande skogsstig.

Vi förstår att vissa av er läsare kanske finner det underligt att vi talar om att testa på cykling som träningsform i början av november nu när vintermånaderna ligger för dörren, men det spelar faktiskt inget roll så länge man ser till att skaffa sig nya däck till cykeln och tar på sig vettiga kläder som gör att man varken fryser eller svettas i alltför stor utsträckning.

Att cykla under vintern är enligt många cyklister till och med roligare än på sommaren, kanske just för att det känns lite annorlunda. Med bra vinterdäck på cykeln är fästet i princip lika bra som på sommaren på de allra flesta ställen och så länge som man sakta men säkert provar sig fram så kommer man snabbt komma underfund med sina begränsningar.

Vi syns på vägarna ute i vinterkylan eller när våren väl återvänt, om du hellre väntar tills dess med att prova på cykling som träningsform!