Bra träningskläder

Vad är bra träningskläder kan man fråga sig? Framförallt så ska det kännas bekvämt och passa den typen av träning som man utför. Tränar man inomhus så vill man ha kläder som håller oss torr och sval, är man utomhus och det är lite kyligare så vill man ha kläder som håller en torr och varm.

Man bör välja material som inte skaver och är osköna som träningsplagg. Man ska kunna röra sig fritt men de ska ändå ha en passform som gör att man känner sig bekväm. En T-shirt fungerar för det mesta som mycket tar upp den fukt som uppstår av svetten. Du kan med fördel packa ner flera t-shirts om du svettas ymnigt för att byta.

En träningsjacka som är vindtät är skön att ha om man är utomhus och tränar. Lager på lagerprincipen fungerar alltid bäst när man befinner sig ute, speciellt på vintern är detta en fördel. Självklart så är det skönt att veta att man ser bar ut i den outfit man använder sig av, detta bättrar på självkänslan.

Det kanske inte fungerar med allt för säckiga träningskläder om man exempelvis cyklar eller går på ett spinningpass. Det gäller att se till att man har lite olika plagg för olika träningsformer.