Fånga sommaren

Sommaren är äntligen här och det är dags att börja planera inför sommaren. Det är visserligen skönt att sitta på altanen och slappa men i längden kan det bli lite långtråkigt. Det är därför bra att aktivera sig så att man blir piggare och inte blir så seg. Så vad säger du? En kombination av aktivering och avslappning är kanske sommarens melodi?

Men vilka träningsformer hör sommaren till? Detta är så klart individuellt men vi tänkte idag tipsa om några vi tycker passar extra bra.

Vi börjar med den mest klassiska av träningsformer. Löpning. Då sommaren är så pass varm och har långa ljusa dagar är det perfekt att ge sig ut på en löprunda eller två. Vem vet, det kanske är din nya passion?

Att gymma är också något som du kan göra på sommaren. Det kanske låter tråkigt att träna inomhus under sommarmånaderna men det finns också fördelar. Då många åker på semester och liknande kan du räkna med att ditt lokala gym troligtvis ekar ganska tomt. Visst skulle det vara skönt att träna i lugn och ro? Så packa din träningsväska och ge dig av till gymmet. Du kommer inte ångra dig.

Att bada hör också sommaren till, och det inbjuder också till träningsmöjligheter. Att ta en simtur då du ändå befinner dig i vattnet är ett perfekt sätt att kombinera nytta och nöje. Simning är en mångsidig träningsform och är alltså perfekt att utföra under din semester.

När du tränat kommer det sedan vara väldigt skönt att luta sig tillbaka på altanen och njuta av din ledighet.