Kom igång efter semestern

Vi är snart i slutet av sommaren och semestrarna börjar redan att vara slut och nu är det dags att återgå till vardag och rutiner igen, det kanske låter trist men faktum är att träning och hälsa är riktigt roligt när man väl gjort det till ett givet inslag i vardagen.

Efter semestern är det inte alls ovanligt att allt känns tung och drygt, vi människor vänjer oss snabbt med den bekvämlighet som semestrarna ger oss. Men för att må bra och orka med vardagspusslet så är det viktigare än vi faktiskt kanske tror att vi tar hand om oss själva inifrån och ut genom regelbundenhet och motion.

Sensommaren är faktiskt ett utmärkt tillfälle att prova på raska promenader eller varför inte löpning? Temperaturerna har börjat sjunka men inte så pass att det är kallt, temperaturerna har helt enkelt sjunkit till en perfekt motionstemperatur. Fördelen med att börja motionera på sensommaren är också att det är lättare att fortsätta att motionera över vintern, det kan vara genom att skriva in sig på ett gym eller att gå på gå band hemma man kan också ta hjälp av alla super bra hemma träningsvideor som finns gratis att streama på internet. Ja, hur man än motionerar så är det bra och framförallt viktigt för kropp och knopp!

Efter semestern är det bra att börja äta regelbundet och varierat men för den delen behöver man inte ställa undan grillen, älskar du också smaken av grillat så går det ju utmärkt att fortsätta att tillaga maten på grillen. Grillade grönsaker är ju som du säkert redan vet, en ren delikatess som passar utmärkt som komplement till både kött, fisk och fågel eller att äta bara som det är.

Behöver du hjälp och inspiration med att komma i gång efter semestern så kan du vända dig till något av dina lokala gym, de flesta stora gymkedjorna har duktiga och erfarna personliga tränare och kostrådgivare som kan hjälpa dig att nå nya mål med din träning och kost.