Pokemon GO – Den dolda hälsoappen.

pokemon_452661556

Det är onekligen svårt att beskriva exakt hur enormt populär Pokemon GO appen av Niantic är. Receptet för en succé är dock där. De skapade ett spel som petar på nostalgi nerven hos många och önskan om att man själv kan springa runt och leta efter Pokemon.

Pokemon GO är inte så unikt som många tror, spelet har nämligen sina rötter i ett annat spel av Niantic och det är Ingress. Det spelet gick ut på att två lag skulle gå omkring i städer och ta över platser. Dessa platser var oftast av kulturell betydelse, allt ifrån konstverk till viktiga byggnader.

När Niantic fick uppdraget att utveckla ett spel så var Ingress mallen för Pokemon GO. Spelet kombinerar nostalgin av att man satt varje morgon och kollade in det senaste avsnittet av Pokemon med nöjet i att vara på ett äventyr. Endast den här gång så var det i din egen hemstad.

Det som gör att spelet är en dold hälsoapp är det faktum att det har fått så otroligt många människor att röra på sig mer än de brukade och många av spelarna var vanligtvis inomhus och spelade något spel. Detta är mycket positivt då det har en potential att öka den allmänna hälsan hos många som vanligen hellre stannar inne och spelar.