T-shirts för träning

t-shirt

Har du bestämt dig för att börja träna och valt just den träningsform som passar dig bäst är det dags att köpa träningskläder. Olika träningsformer kräver olika träningskläder men det finns ett plagg som är gemensamt för de flesta träningsformer – t-shirten.

Ursprung

Var och när t-shirten uppfanns är svårt att belägga men första gången den började massproduceras var troligen som undertröja för soldater under första och andra världskriget. T-shirts sågs länge som en del av en militäruniform men tack vare tonårsidoler som till exempel James Dean blev plagget populärt och blev något av ett måste för unga rebeller.

Idag

Nu för tiden är t-shirten vårt mest mångsidiga plagg. T-shirts är praktiska och bekväma och kan med fördel användas vid hårt arbete och vid träning. T-shirts finns i mängder av olika färger och material, både med och utan tryck och i alla prisklasser. Vanliga t-shirts som du bär till vardags eller som undertröja är oftast tillverkade av bomull.

För träning

Skall du köpa en t-shirt för träning kan en vanlig bomulls t-shirt vara helt ok men det finns helt klart bättre alternativ. T-shirts speciellt framtagna för träning tillverkas ofta av speciella material som transporterar fukt, vilket är en klar fördel när du tränar. I övrigt är det helt upp till dig vilka krav du har på din tränings t-shirt, om du vill ha den kort eller lång, tight eller vid och om du vill ha den med eller utan något tryck. Snygga och praktiska t-shirts för både träning och vardag hittar du på Sportamore.

T-shirts

Från att ha varit en del av en militäruniform har t-shirten kommit att bli vårt mest älskade klädesplagg. En t-shirt går att använda till det mesta och de är utmärkta att använda när du tränar men en snygg t-shirt går också bra att använda när du vill klä upp dig till festen.