Tid för avkoppling och återhämtning

När man tränar så är det viktigt att man får tid för avkoppling och återhämtning. När du gör ditt träningsschema så lägga in dina vilodagar i detta schema. Det kan vara lätt att bara köra på då man känner sig frisk och kry. Det finns en risk för att man blir övertränad och lättare skadar sig och bli sjuk.

Vila och återhämtning

Vila är viktigt för din kropp och det är då du återhämtar dig och blir starkare. Det är viktigt att lyssna på sin kropp som gärna meddelar om något inte står rätt till. har du bastu hemma så kan detta hjälpa till att snabbare återhämta dig. Ta en titt hos Bastukällan för produkter som gör ditt bastande ännu skönare. Det kan vara skönt för dina leder och muskler att få kliva in i en varm bastu. Om du inte har en bastu så kanske det är läge att bygga en liten bastustuga på din tomt.

Avkopplande aktiviteter

Förutom bastu som är hälsosamt för dig så gäller det att hitta andra avkopplande aktiviteter. Det kanske är så att du har svårt att koppla ifrån och det gäller verkligen att du hittar något som du tycker om att göra för att få den viktiga vilan. Film och serier kan vara ett sätt för dig att kunna koppla av och vila. leta upp någon bra streamingtjänst som kan passa. Du vet att det är bara en månads uppsägningstid så om du vill byta till något annat så är det bara att säga upp.