Tid för träning

Nu för tiden så kan det vara så att man kanske har dåligt med tid för att komma iväg för att träna på gym, då kan alternativet att bygga ett eget hemmavid för att få tid för träning när det passar dig.

Fördelarna med att bygga ett eget gym hemma är att du har inga ursäkter får att att inte träna, när väl gymmet är på plats så är det bara att börja använda prylarna du köpt. Vad ska man tänka på när man bygger sitt hemmagym?

För det första så är valet av plats viktigt, finns det en gillestuga i bottenvåningen på huset som nästan aldrig används så kanske det kan vara ett alternativ, likaså ett garage eller en friggebod i lämplig storlek som bara står och ingen använder. Det absolut viktigaste att tänka på är ett stadigt golv men också att det finns god ventilation.

Är det betongplatta så är det absolut det bästa att börja bygga på. Lägg in en lite tjockare gummimatta som dels tål lite stötar från nedfallande vikter men också dämpar ljudet i rummet. Ordna gärna med andra textilier som dämpar ljudet i rummet och försök att bygg ditt hemmagym så att det blir trivsamt att vara där och träna.

När man byggt rummet klart efter konstens alla regler så börjar det roliga att montera och ställa upp sitt hemmagym, tänk dock på att du kan köpa på dig utrustning allt eftersom så behöver det inte kosta allt för mycket direkt. Ett löpband och lite vikter kan vara en bra början. Nästa månad så kanske du köper lite andra prylar som du kanske känner att du saknar i ditt hemmagym.