Träning och din hud

Träning kommer alltid vara något positivt att ägna tiden åt. Det kan mycket väl vara den enskilda bästa saken för vår hälsa. Men träning påverkar flera delar av kroppen på olika sätt. Och här tänkte vi specifikt titta för förhållandet mellan träning och huden.

Till att börja med går det ju inte att tala om träning och huden utan att också tala om svett. Du kanske dock inte visste att svett i sig är helt doftfri? Det är vätskans kontakt med bakterier på huden som orsakar doften. Och det är också därför somligas svett kan lukta mer eller mindre än andras. Men många gånger kan det ju vara en enkel sak att åtgärda. Svett är i sig rengörande för huden och hjälper ju också till att kyla ned den.

Träning är också något som kan ha en föryngrande effekt på huden. Detta är av den enkla anledningen att träning ökar pulsen och därmed också blodflödet till huden. På grund av detta når också mer näring ut till huden och motverkar vissa ålderstecken att bli synliga. Men det ökar även mängden tillväxthormon HGH, vilket i sig hjälper till att bygga upp huden.